Actieleer TV

Actieleer TV met Wieteke Graven en Jacqueline Joppe over Meer uren werken voor, tijdens en na de coronacrisis

Thema's

Meer uren werken

Branches

Alle branches

Kort na de start van de coronacrisis is het Actie Leer Netwerk gestart met Actieleer TV, kennissessies over de belangrijke arbeidsmarktthema’s in zorg en welzijn. In deze aflevering is het thema Meer uren werken. Ambassadeur Actie Leer Netwerk op dit thema is Wieteke Graven, voorzitter van de stichting Het Potentieel Pakken.

Naast haar zitten drie sprekers klaar om je te informeren en te inspireren over waarom meer uren werken essentieel is voor een houdbare arbeidsmarkt. De sprekers zijn: Jacqueline Joppe, voorzitter Raad van Bestuur Zorggroep Elde Maasduinen. Zij vertelt hoe Zorggroep Elde Maasduinen aan de slag is met dit onderwerp. Daarnaast is Ellen Boonen, directeur HRM ‘s Heeren Loo te gast. Bij ’s Heeren Loo wordt de pilot van Stichting Het Potentieel Pakken uitgerold en hoe dit tot veel enthousiasme leidt. Als derde gast is Ilse Aussems, Manager Woonzorgcentrum De IJpelaar bij Thebe aanwezig. Zij vertelt waarom zij zo enthousiast is over Meer Uren Werken.

Wat kun je in deze aflevering van Actieleer TV over Meer uren werken verwachten? We hebben het over wat de feiten zeggen over ‘meer uren werken’. Er zijn veel aannames. Het Potentieel Pakken onderbouwt het ‘meer uren werken’ met feiten en cijfers. Soms is er de vrees dat het een discussie over van deeltijd naar voltijd gaan. Je wordt bijgepraat over werkgeluk en arbeidsmarkt en hoe dat te maken heeft met meer uren werken.

De podcast is hier terug te luisteren:

 

Actieleer TV

Interesse in de andere afleveringen van Actieleer TV? Klik dan op de knop hieronder voor extra kennis en inspiratie over arbeidsmarktvernieuwing in zorg en welzijn.
Bekijk het overzicht

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
Subsidieregeling Coronabanen in de Zorg 2022 opnieuw opgestart

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) start de subsidieregeling Coronabanen in de Zorg (COZO) opnieuw op.

Lees meer
Agenda
Actieleren tijdens de inspiratie week “Jeugdhulp. Alles in het werk”

Op dinsdag 21 juni verzorgt het ALN tijdens een event in het Spoorwegmuseum de sessie “Live Actieleren: van goed idee tot serieuze impact”.

Lees meer
Nieuws
Prognosemodel Zorg en Welzijn met scenario-editor

Vind de prognoses voor jouw sector/branche tot 2031 in het Prognosemodel Zorg en Welzijn.

Lees meer