Actieleer TV

Wilma Jansen van VBZ: Andere vormen van begeleiding

Thema's

Beperken uitstroom Leven lang ontwikkelen Werken naar talent

Branches

Gehandicaptenzorg Jeugdzorg Onderwijs Ouderenzorg Sociaal werk Thuiszorg

In deze aflevering van Actieleer TV 1 op 1 praat Marijke met Wilma Jansen, senior beleidsmedewerker bij VBZ en initiatiefnemer Andere vormen van begeleiding. De regio’s Kennermerland, Amstelland en Meerlanden hebben een ontwikkelcoalitie in het leven geroepen om op zoek te gaan naar creatieve oplossingen voor stagebegeleiding.

De partners binnen de coalitie zijn in hun eigen onderneming op zoek gegaan naar verbeterpunten en hebben hierover advies gekregen van partners. Andere vormen van begeleiding is een horizontale samenwerking tussen vier zorgorganisaties, afkomstig uit verschillende sectoren. De betrokken organisaties hebben een gezamenlijke ambitie uitgewerkt op een manier die passend is bij de eigen behoefte en context. Op initiatief van gemeente Haarlem zijn een aantal pilots gestart om de begeleiding van studenten te verbeteren. Lees hier meer over deze Koploper.

Bekijk hier de aflevering van Actieleer TV 1 op 1:

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
Servicedocument maatwerkopleiding mbo-verpleegkundige voor zij-instromers

Op verzoek van ministerie OCW voert Kennispunt MBO twee projecten uit ter ondersteuning van mbo-scholen in het bieden van deze maatwerkopleidingen voor zij-instromers.

Lees meer
Agenda
Algemene Ledenvergadering WGV Zuid Holland Zuid (Besloten bijeenkomst)

Lees meer
Agenda
Netwerkbijeenkomst HR, Opleiden en Recruitment

Lees meer