Actieleer TV

Actieleer TV 1 op 1 met VBZ: Andere vormen van begeleiding

Thema's

Beperken uitstroom Leven lang ontwikkelen Werken naar talent

Branches

Gehandicaptenzorg Jeugdzorg Onderwijs Ouderenzorg Sociaal werk Thuiszorg

In deze aflevering van Actieleer TV 1 op 1 praat Marijke met Wilma Jansen, senior beleidsmedewerker bij VBZ en initiatiefnemer Andere vormen van begeleiding. De regio’s Kennermerland, Amstelland en Meerlanden hebben een ontwikkelcoalitie in het leven geroepen om op zoek te gaan naar creatieve oplossingen voor stagebegeleiding.

De partners binnen de coalitie zijn in hun eigen onderneming op zoek gegaan naar verbeterpunten en hebben hierover advies gekregen van partners. Andere vormen van begeleiding is een horizontale samenwerking tussen vier zorgorganisaties, afkomstig uit verschillende sectoren. De betrokken organisaties hebben een gezamenlijke ambitie uitgewerkt op een manier die passend is bij de eigen behoefte en context. Op initiatief van gemeente Haarlem zijn een aantal pilots gestart om de begeleiding van studenten te verbeteren. Lees hier meer over deze Koploper.

Bekijk hier de aflevering van Actieleer TV 1 op 1:

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
COVID-Scholingsaanbod voor nieuwe zorgmedewerkers

Friese zorgorganisaties, het Friesland college en GGD Fryslân hebben de handen ineengeslagen en handreikingen Infectiepreventie ontwikkeld voor nieuwe verpleegkundigen en verzorgenden. Download deze hier!

Lees meer
Koploper
Talentgericht werven zonder vacatures: Tag een Topper!

Kan je talentgericht werven zonder vacatures? Zorgorganisatie Onder de Bomen uit Nijmegen doet het en met succes! Lees over dit Koploperinitiatief en over hun actie: Tag een Topper!

Lees meer
Handreikingen
Organiseren van online bijeenkomsten voor ‘dummies’

Download de handreiking 'Organiseren voor online bijeenkomsten': een handboek voor ‘dummies’ waar misschien ook de ‘ervaren’ organisatoren tips uit kunnen halen. Met uitleg en hulpmiddelen om te komen tot een suc...

Lees meer