Nieuws
woensdag 4 augustus 2021

Minder registraties bij wijkverpleging door Factchecker

Thema's

Beperken uitstroom Gezond werken

Branches

Geestelijke gezondheidszorg Gehandicaptenzorg Jeugdzorg Ouderenzorg Thuiszorg

In de praktijk is het niet altijd duidelijk waar een regel of een bepaalde registratie vandaan komt. Dat kan ervoor zorgen dat je regeldruk ervaart en minder tijd hebt om kwalitatieve zorg te leveren met aandacht voor de cliënt. Vilans heeft daarom de Factchecker ‘Registreren in de wijkverpleging’ gepubliceerd. Deze checker gaat in op een aantal praktijkvragen over registraties voor wijkverpleegkundigen.

Factchecker

In de Factchecker lees je of een registratie verplicht is, wat de achterliggende reden is en hoe je last kunt beperken. De Factchecker geeft dus helderheid over de herkomst, het nut en de noodzaak van een registratie. Hierdoor kunnen wijkverpleegkundigen snel terugvinden welke registraties voor hun nodig zijn en waarom.

Download hieronder de herziene versie van 2021 met geactualiseerde en nieuwe praktijkvragen.

Bron: Vilans

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Blog
Annet de Lange: Wandelend op zoek naar passende acties voor ingewikkelde vraagstukken...

Een blog van Annet de Lange over de impact van wandelen op het fysieke en mentale welzijn van zowel zorgverleners als herstellende patiënten en hoe je hier als organisatie aan kan bijdragen.

Lees meer
Agenda
Impactsymposium 2 december 2021

Actie Leer Netwerk organiseert weer haar jaarlijkse, landelijke evenement voor zorg en welzijn. Om je te inspireren delen Impactmakers hun lessen, tips en succes- en faalfactoren.

Lees meer