Nieuws
maandag 17 juni 2019

Kersverse Koplopers nemen geïnteresseerden mee op reis

Thema's

Alle thema's

Branches

Alle branches

Op 12 juni 2019 was de eerste echte inhoudelijke Koploperbijeenkomst van het Actie Leer Netwerk. Tijdens de bijeenkomst in Utrecht verwelkomde en benoemde Geert Jan Buisman van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zeven nieuwe Koplopers. In een afzonderlijke sessie kregen de deelnemers een kijkje in de keuken van de initiatieven. Daarnaast namen drie van de kersvers benoemde Koplopers de aanwezigen mee in hun Koploperreis door tekst en uitleg te geven over hoe ze hun initiatief hebben weten te realiseren.

De bijeenkomst stond in het teken van het opdoen van inspiratie rondom arbeidsmarktvernieuwing in zorg en welzijn. Maar ook om kennis op te doen en te delen over gevonden oplossingen om medewerkers te behouden. De zeven nieuw benoemde Koploperinitiatieven zijn:

Direct na de officiële benoeming gaven de Koplopers in korte pitches uitleg over de initiatieven.

De aanwezigen waren onder de indruk van de inspirerende voorbeelden. Bijvoorbeeld over de ontwikkelafdeling van Aafje. Een simpel voorbeeld over personeelsbehoud. Doordewijks vertelt: ‘Thuis op Maat biedt ook een oplossing voor medewerkers die een stapje terug willen doen maar op deze manier wel  behouden kunnen blijven voor zorg en welzijn.’ Daarna vertelden drie Koplopers uitgebreid een uitgebreid verhaal over het project. Naast het doorlopen van de route naar succes gave de Koploperreizen inzicht in het proces van vraagstuk naar oplossing. Met aandacht voor belangrijke vragen als: Welke zaken gingen goed? Waar liep het project vast? Tegen welke knelpunten liep je aan? Welke mensen in het proces maakten het verschil? Zo gaf het St. Antoniusziekenhuis aan dat het een langdurig en intensief verandertraject was. Waarbij het belangrijk was om alle betrokkenen en vooral de professionals op de werkvloer aan boord te houden door continue te blijven informeren. Cello vertelt: ‘Leren en Versterken is een dynamisch proces wat echt van onderaf moet ontstaan, samen met studenten. Je kunt een succesvol format niet gewoon ‘uitrollen’ over alle afdelingen.’

De reis werd afgesloten met het benoemen van de belangrijkste knelpunten en succesfactoren. Bij Cello bleken bijvoorbeeld het vroegtijdig betrekken van het MT en het goed meenemen van medewerkers met ervaring belangrijke succesfactoren. En er werden er door de deelnemers concrete tips aan de Koploper meegegeven om zijn of haar project verder te helpen. Afsluitend kijken het Actie Leer Netwerk en de ruim 50 aanwezigen terug op een geslaagde middag!

Teatske van der Zijpp, lector en programmaleider Technologie van de Fontys Hogeschool: ‘Een mooi evenement, het is altijd goed om te zien wat anderen doen, daarnaast heeft het me ook weer nieuwe connecties opgeleverd, missie geslaagd!’

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Koploper
Transferpunt Zorg en Welzijn

De coronacrisis is een grote doordenderende draaikolk, maar bracht sommige zaken ook in een stroomversnelling. Het Transferpunt zorg en welzijn is een goed voorbeeld van een versneld in gang geraakte samenwerking in tijd...

Lees meer
Podcast
Het potentieel pakken: Actieleer TV Podcast over Meer uren werken

In deze aflevering van de Actieleer TV Podcast vertellen verschillende sprekers over waarom Meer uren werken essentieel is voor een duurzame arbeidsmarkt.

Lees meer
Podcast
Goedkoop is duurkoop: Actieleer TV Podcast over Werken naar Talent

In een nieuwe Actieleer TV Podcast komt het thema Werken naar Talent en de financiële structuur van een organisatie aan bod.

Lees meer