COVID-19
maandag 13 juli 2020

Extra subsidiemogelijkheden zorg op afstand door nieuwe COVID-regeling

Branches

Eerstelijnszorg Geestelijke gezondheidszorg Ouderenzorg Thuiszorg

SET COVID-19 2.0 is de naam van de nieuwe regeling die later deze maand in werking zal gaan (exacte datum volgt). Aanbieders van wijkverpleging, huisartsenzorg, zorg en ondersteuning vanuit de Wmo en/of geestelijke gezondheidszorg kunnen hoogstwaarschijnlijk gebruik maken van de regeling, alsmede investeerders in digitale zorg aan thuiswonende ouderen/chronisch zieken/chronisch beperkten/mensen met een psychische aandoening.

Duurzaam en digitaal
Bij een cliëntenbestand van minstens 50, kan een zorgaanbieder vanuit de SET COVID-19 2.0 subsidie ontvangen voor meerdere aanvragen. Dit mits deze aanvragen gericht zijn op duurzame toepassing en borging van verschillende digitale implementaties. Deze toepassingen moeten nu al minstens door 100 cliënten in Nederland worden gebruikt.

Specificaties
Per aanvraag maakt de zorgverlener aanspraak op minstens € 25.000 en maximaal € 50.000. Het totale budget van de nieuwe SET (Stimuleringsregeling E-Health Thuis) is 77 miljoen euro, waarvan 53,7 miljoen beschikbaar is voor wijkverpleging en 23,3 miljoen voor huisartsenzorg, GGZ-organisaties en aanbieders van zorg en ondersteuning vanuit de Wmo. De subsidie kan worden ingezet voor projectkosten, hulp van derden en technologische innovaties (licenties, apparatuur, etc.). Er is geen eigen bijdrage van toepassing.

Tweede fase
Na de snelle sluiting van de eerste fase van SET COVID-19 – het subsidieplafond werd daags bereikt – volgt SET 2.0,  met verschillen in diverse onderdelen om meer aanvragen te kunnen behandelen en bedienen. Meer informatie volgt wanneer de regeling wordt opengesteld.

Veranderde behoefte
Er is binnen de anderhalve meter-samenleving een blijvende behoefte ontstaan aan digitale zorg en de waarde ervan is toegenomen. Vraag naar technologische mogelijkheden en zorg op afstand (zoals beeldschermzorg, indicatiestelling via app en medicijndispensers) is toegenomen.

Bron tekst en afbeelding: Persbericht Ministerie VWS, 03-07-2020, link hieronder.

Meer informatie

Klik hier voor het gehele persbericht over SET COVID-19 2.0 van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Persbericht 03-07-2020

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen

Geen artikelen gevonden

Het lijkt erop dat we niet konden vinden wat je zocht. Pas je zoekopdracht of filters aan.