Falend Vooruit

Oprichter Butterfly Effect Stijn van Kreij: Tiny houses op zorglocaties

Thema's

Arbeidsinnovatie

Branches

Overig

Om de uitdagende arbeidsmarktproblematiek in zorg en welzijn aan te pakken, moet je als organisatie continue nieuwe dingen uitproberen. Je gaat met elkaar experimenteren en probeert te innoveren. In dit proces gaat vaak wat mis. Dit zijn waardevolle lessen waar de organisatie én anderen ontzettend veel van kunnen leren. Deze lessen brengen we je onder de titel ‘Falend Vooruit’.

Stijn van Kreij, oprichter Butterfly Effect

In deze podcast praten we met Stijn van Kreij, oprichter van het butterfly effect. Dit landelijke project verhuurt ‘tiny houses’ aan vrijwilligers en/of familie op zorglocaties. Mensen werken en wonen zo met elkaar samen in een gemeenschap. Stijn van Kreij vertelt in deze podcast hoe hij door het onderzoeken van het zorgsysteem tot de conclusie kwam dat “samenleven” wel eens een oplossing zou kunnen zijn voor de huidige uitdagingen.

Stijn van Kreij: “We kiezen te snel voor overorganiseren of over professionaliseren. Maar wat is de welzijnswaarde van een toevallige ontmoeting of een fijn gesprek met iemand die de tijd voor je heeft”. Stijn neemt ons mee in zijn zoektocht die begint als muziektherapeut met een sterke visie en een vervolg krijgt in zijn onderneming butterfly effect. Een weg van leren, nieuwe rollen aannemen, continue strategie bepalen en doorzetten.

Luister hieronder de podcast:

Ga voor meer informatie naar www.butterflyeffect.nl.
Klik hier voor meer Falend Vooruit podcasts.
Foto door Rebke Klokke.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
Regeldruk verminderen met [Ont]Regel de Zorg

Minister Conny Helder werkt aan het verminderen van administratieve regeldruk in de zorg met het programma [Ont]Regel de Zorg.

Lees meer
COVID-19
Vraag subsidie aan als werkgever om zorgmedewerkers met post-covidklachten in dienst ...

Deze subsidieregeling geeft werkgevers en werknemers in de zorg langer de tijd om te werken aan herstel en re-integratie.

Lees meer
Agenda
Workshop Falend Vooruit tijdens Congres Gehandicaptenzorg #InZo2022

Meld je aan voor de workshop workshop Falend Vooruit tijdens het Congres Gehandicaptenzorg #InZo2022.

Lees meer