Agenda

Werkbezoek aan Koploper Karakter

Thema's

Arbeidsinnovatie Beperken uitstroom Leven lang ontwikkelen

Branches

Jeugdzorg

In de week van 20 – 24 juni staat alles in het teken van praktijkvoorbeelden, inzichten en geleerde lessen die een relatie hebben met de thema’s vanuit ‘Jeugdhulp. Alles in het werk’. Daarom nodigen Jeugdhulp Alles in het werk en Actie Leer Netwerk je uit om deel te nemen aan het werkbezoek aan Koploper Karakter kinder- en jeugdpsychiatrie in Nijmegen.

Karakter kinder- en jeugdpsychiatrie is kortgeleden door het ministerie van VWS tot Koploper benoemd voor hun aanpak: Meer instroom en behoud door samenwerking over de grens. Karakter werkt in dit initiatief samen met VIGO, hun dochteronderneming Vincent van Gogh, Euregio Rhein-Waal en de Duitse partner LVR Kliniek Viersen.

Tijdens het werkbezoek krijg je informatie over Karakter als organisatie, de arbeidsmarktvraagstukken in de kinder- en jeugdpsychiatrie en het Koploperinitiatief. Professionals delen hun ervaringen met internationale samenwerking en wat dit betekent voor hun vak en ontwikkeling. Vervolgens gaan de aanwezigen in gesprek met bestuurders Jeugdzorg van WZW, de werkgeversvereniging zorg en welzijn in Gelderland. Bestuurders van diverse regionale organisaties die werken met jeugd werken hierin samen. Welke vraagstukken spelen in de regio, hoe kan hierop worden samengewerkt en wat levert dat op? En wat kunnen andere regio’s hiervan leren? Vanzelfsprekend is er tijdens het werkbezoek gelegenheid voor dialoog en netwerken.

Programma

13.30   Inloop
14.00 Welkom en toelichting programma
14.05 Actie Leer Netwerk, Karen Hofstede, Senior Adviseur Actie Leer Netwerk.
14.15 Jeugdhulp. Alles in het werk, Oscar Overbeek, lid landelijke arbeidsmarkttafel jeugd en bestuurder CNV Zorg & Welzijn.
14.30 Karakter, Bas de Veen, Programmaleider innovatie en ontwikkeling bij Karakter Academie.
15.40 Korte pauze.
15.55 In gesprek met de bestuurders Jeugdzorg van werkgeversorganisatie WZW.
16.15 Afsluiting. Napraten – netwerken – drankje.   
16.45 Einde werkbezoek.

Aanmelden

Dit werkbezoek aan Karakter op 22 juni is deels voor genodigden, deels op open inschrijving. Wil je aan het werkbezoek deelnemen schrijf je dan in via Jeugdhulp. Alles in het werk. Na je aanmelding is het vanaf eind mei mogelijk om een keuze te maken uit de diverse programmaonderdelen, waaronder het werkbezoek.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
Regeldruk verminderen met [Ont]Regel de Zorg

Minister Conny Helder werkt aan het verminderen van administratieve regeldruk in de zorg met het programma [Ont]Regel de Zorg.

Lees meer
COVID-19
Vraag subsidie aan als werkgever om zorgmedewerkers met post-covidklachten in dienst ...

Deze subsidieregeling geeft werkgevers en werknemers in de zorg langer de tijd om te werken aan herstel en re-integratie.

Lees meer
Agenda
Workshop Falend Vooruit tijdens Congres Gehandicaptenzorg #InZo2022

Meld je aan voor de workshop workshop Falend Vooruit tijdens het Congres Gehandicaptenzorg #InZo2022.

Lees meer