Agenda

Webinar RegioPlus: Hoe maak je mantelzorg bespreekbaar?

Thema's

Beperken uitstroom Gezond werken

Branches

Alle branches

Ruim één op de vier medewerkers in Zorg en Welzijn combineert werk met mantelzorg. Vooral medewerkers in de zorg- en welzijnssector krijgen die taak toebedeeld omdat hun naasten en ook zijzelf zich als meest gekwalificeerde mantelzorger zien. Mantelzorg is geen gemakkelijke taak en gaat vaak gepaard met gezondheidsklachten.

Door actief oog te hebben voor de mantelzorg die medewerkers in hun privéleven verrichten, kun je als werkgever invulling geven aan goed werkgeverschap. Uit onderzoek blijkt dat actieve sturing op dit onderwerp bijdraagt aan het beheersbaar houden van het ziekteverzuim. De medewerker voelt zich gezien en ervaart minder drempels zaken rondom dit onderwerp bespreekbaar te maken.

In 45 minuten leer je meer over de druk die mantelzorg door je medewerkers legt op je organisatie. Er komt een expert op het gebied van omgaan met mantelzorg op de werkvloer aan het woord. Ook vertelt een zorgorganisatie meer over hoe zij mantelzorg op een succesvolle wijze bespreekbaar maken op de werkvloer. Met webinar zal vanuit het Actie Leer Netwerk begeleid worden door Wijnand Vossestein

Tenslotte krijg je allerlei tips, links en handreikingen hoe om te gaan met dit onderwerp.

Aanmelden kan via de website van RegioPlus en dat kan via deze link.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Agenda
Actie Leer Netwerk Dagen 2020: aanmelding en info

De Actie Leer Netwerk Dagen 2020 staan voor de deur. Hieronder vind je wat je moet doen om je aan te melden, naast verdere informatie.

Lees meer
Nieuws
Genomineerden Impactmaker 2020-Prijs bekend

De vakjury van de Impactmaker-Prijs heeft drie zorg- en welzijnsorganisaties voorgedragen voor de Impactmaker 2020-Prijs: Jeugdbescherming west, Aafje Thuiszorg Huizen Zorghotels en het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De genomi...

Lees meer
Blog
Blog Annet de Lange: Gezond Werken – van beschermingsmaterialen tot waardering

In een nieuw blog reflecteert Ambassadeur Gezond Werken Annet de Lange op wat we goed doen en wat nog beter kan binnen het bevorderen van gezond werken.

Lees meer