Agenda

Webinar RegioPlus: Hoe maak je mantelzorg bespreekbaar?

Thema's

Beperken uitstroom Gezond werken

Branches

Alle branches

Ruim één op de vier medewerkers in Zorg en Welzijn combineert werk met mantelzorg. Vooral medewerkers in de zorg- en welzijnssector krijgen die taak toebedeeld omdat hun naasten en ook zijzelf zich als meest gekwalificeerde mantelzorger zien. Mantelzorg is geen gemakkelijke taak en gaat vaak gepaard met gezondheidsklachten.

Door actief oog te hebben voor de mantelzorg die medewerkers in hun privéleven verrichten, kun je als werkgever invulling geven aan goed werkgeverschap. Uit onderzoek blijkt dat actieve sturing op dit onderwerp bijdraagt aan het beheersbaar houden van het ziekteverzuim. De medewerker voelt zich gezien en ervaart minder drempels zaken rondom dit onderwerp bespreekbaar te maken.

In 45 minuten leer je meer over de druk die mantelzorg door je medewerkers legt op je organisatie. Er komt een expert op het gebied van omgaan met mantelzorg op de werkvloer aan het woord. Ook vertelt een zorgorganisatie meer over hoe zij mantelzorg op een succesvolle wijze bespreekbaar maken op de werkvloer. Met webinar zal vanuit het Actie Leer Netwerk begeleid worden door Wijnand Vossestein

Tenslotte krijg je allerlei tips, links en handreikingen hoe om te gaan met dit onderwerp.

Aanmelden kan via de website van RegioPlus en dat kan via deze link.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
RegioPlus stelt subsidiewijzer samen voor Zorg en Welzijn

Subsidies en financieringsmogelijkheden zijn er voor verschillende doelen en in alle soorten en maten. Deze subsidiewijzer voor zorg en welzijn geeft een overzicht van de verschillende regelingen.

Lees meer
Koploper
Conforte Innovatielab: Design Thinking in de ouderenzorg

Met Design Thinking en Conforte Innovatielab de knelpunten in de zorg bottom-up aanpakken. Lees hier hoe je de regie omdraait en de zorgmedewerker vertrouwen geeft.

Lees meer
Podcast
Voor welke opgaven staat de zorg? Een podcast met Doekle Terpstra

De bevindingen en aanbevelingen van de commissie Werken in de Zorg. Een gesprek tussen Doekle Terpstra en Marijke Roskam voor Actie Leer Netwerk.

Lees meer