Agenda

Walk & Talk: Wandelen en leren over zij-instroom

Thema's

Beperken uitstroom Leven lang ontwikkelen Werken naar talent

Branches

Alle branches

Van 14 t/m 19 maart wordt de Ontdekdezorg week 2022 georganiseerd om potentiële zij-instromers en herintreders te interesseren in een baan in zorg en welzijn. Tijdens deze week organiseren wij op woensdag 16 maart van 15.00 uur tot 17.00 uur een Walk & Talk. Ben jij geïnteresseerd om (weer) in zorg en welzijn te werken? Overweeg jij een carrièreswitch richting de zorg? Of ben je benieuwd naar de verhalen en ervaringen van zij-instromers? Meld je dan aan en wandel je warm voor de zorg!

Wandel je warm voor de zorg

Tijdens de Walk & Talk wandel je de deur uit en luister en praat je mee met zij-instromers en herintreders die je voor zijn gegaan. Doe inspirerende kennis op en ‘ontmoet’ tijdens de wandeling de mensen achter de zorg- en welzijnsorganisaties die zij-instromers met succesvolle projecten warm hebben ontvangen.

Wil je anderen uitnodigen voor deze Walk & Talk? Download de poster!

 

Hoe werkt deze Walk & Talk over werken in de zorg?

We starten gezamenlijk online met een quiz. Vervolgens ga je zelf wandelen langs een route van zo’n 5 kilometer die je zelf hebt uitstippelt vanaf huis of je werkplek. Wandel bijvoorbeeld langs de zorg- en welzijnsorganisaties bij jou in de buurt.

Wij zetten een ‘digitale goodiebag’ voor je klaar. Tijdens de wandeling luister je onder andere naar verhalen en ervaringen van zij-instromers, maar ook naar de vragen van mensen die willen overstappen. We praten bijvoorbeeld met twee zij-instromers van Koploper Lefgozers over het zij-instroom project van ruim dertig VVT-organisaties. Daarnaast delen ook twee zij-instromers van Ipse de Bruggen hun verhaal over de overstap naar de gehandicaptenzorg. Je krijgt het eerlijke verhaal over de kansen, mogelijkheden, maar ook over de moeilijkheden. Uiteraard is er ruimte om te netwerken!

Bekijk ook de Zoemen met uitzendingen met Brenda Hengst en Wouter Kindt van Ipse de Bruggen.

Wandelen is gezond

Wandelen is eenvoudig en verbazingwekkend effectief. Het is wetenschappelijk bewezen dat elke dag een aantal minuten wandelen je gezondheid, lichaam en geest transformeert. Zo verlaagt het de kans op hartaandoeningen, verlengt het je levensduur, verhoogt het je productiviteit en verbrand je natuurlijk vetten. Met de Actie Leer Netwerk Walk & Talk heb je een inspirerende én gezonde woensdagmiddag.

Dus trek je wandelschoenen uit de kast, kom in beweging en meld je aan!

Bekijk de Walk & Talk van vorig jaar

Wordt het dit jaar net zo'n zonnige en inspirerende dag als vorig jaar? In de Walk & Talk van afgelopen jaar luisterden de deelnemers naar podcasts van Annet de Lange en Aukje Nauta, over gezond en schaamtevrij leven en werken.
Bekijk vorige Walk & Talk

Voor wie is deze activiteit interessant?

  • In de eerste plaats voor iedereen die in zorg en welzijn wil werken of daar weer wil werken;
  • Daarnaast is deze activiteit interessant voor bestuurders, managers, beleidsmakers en HR-professionals die zich bezighouden met zij-instroom en herintreders;
  • Net als projectleiders, medewerkers van regionale werkgeversorganisaties en vertegenwoordigers van relevante branche-organisaties;
  • Iedereen die een bijdrage aan het oplossen van de personeelstekorten in zorg en welzijn kan of wil leveren.

AANMELDING GESLOTEN

De (online) inloop is van 14.45 uur tot 15.00 uur, de start is om 15.00 uur en we sluiten om 17.00 uur af. Je ontvangt kort voor de Walk & Talk een e-mail met de link om online mee te wandelen via ZOOM (ben je niet bekend met dit programma download hier de instructie) en een agendaverzoek via Outlook.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
Servicedocument maatwerkopleiding mbo-verpleegkundige voor zij-instromers

Op verzoek van ministerie OCW voert Kennispunt MBO twee projecten uit ter ondersteuning van mbo-scholen in het bieden van deze maatwerkopleidingen voor zij-instromers.

Lees meer
Agenda
Algemene Ledenvergadering WGV Zuid Holland Zuid (Besloten bijeenkomst)

Lees meer
Agenda
Netwerkbijeenkomst HR, Opleiden en Recruitment

Lees meer