Agenda

Walk & Talk 3 september – Schaamteloos wandelen en leren over gezonder werken?

Thema's

Beperken uitstroom Gezond werken

Branches

Alle branches

Wil je schaamteloos een stuk wandelen tijdens het werken én inspirerende kennis opdoen? Meld je dan aan voor onze Walk & Talk op vrijdag 3 september! ​Actie Leer Netwerk ambassadeurs Annet de Lange en Aukje Nauta nemen je tijdens deze leerzame wandeling mee in de trends en ontwikkelingen rondom de thema’s gezond werken, beperken uitstroom en werkplezier ​in zorg en welzijn.

Walk & Talk

We trappen gezamenlijk online af in Zoom met de ambassadeurs. Vervolgens start iedereen individueel een wandeling van 5 tot 10 km die je zelf uitstippelt vanaf je eigen (thuis-)werkplek. Tijdens de wandeling luister je inspirerende kennis- en reflectiepodcasts die ​De Lange en Nauta voorbereiden. Zij praten over het belang van gezond werken in zorg en welzijn. Over het behouden van medewerkers voor je organisatie en wat daarvoor nodig is. En over jezelf gezond en gelukkig houden! Dat niet alleen. Terwijl je wandelt, doe je oefeningen die jou op weg helpen in je organisatie en voer je gesprekken met andere deelnemers om je netwerk uit te breiden.

Onder de deelnemers verloten we een aantal exemplaren van het nieuwe boek van Aukje Nauta: “Nooit meer doen alsof. Hoe schaamte je de weg wijst naar de leukste versie van jezelf” en een exemplaar van het boek van Annet de Lange: “Integrating the Organization of Health Services, Worker Wellbeing and Quality of Care“.

Wandelen is gezond!

Wandelen is ontzettend eenvoudig en verbazingwekkend effectief. Het is wetenschappelijk bewezen dat elke dag een aantal minuten wandelen je gezondheid, lichaam en geest transformeert. Zo verlaagt het de kans op hartaandoeningen, verlengt het je levensduur, verhoogt het je productiviteit en verbrand je natuurlijk vetten. Met de Actie Leer Netwerk Walk & Talk heb je een inspirerende én gezonde ochtend.

Dus trek je wandelschoenen uit de kast, kom in beweging en meld je aan!

Voor wie is deze bijeenkomst interessant?

  • Vernieuwers op het gebied van arbeidsmarktbeleid en strategisch HR-beleid uit zorg en welzijn;
  • Bestuurders, managers, beleidsmakers en HR-professionals;
  • RAAT-projectleiders, medewerkers van regionale werkgeversorganisaties en vertegenwoordigers van relevante branche- organisaties;
  • Iedereen die een bijdrage aan het oplossen van de personeelstekorten in zorg en welzijn kan of wil leveren.

Meld je aan!

De (online) inloop is van 9.00 tot 9.15 uur en we zijn om 12.00 uur klaar met de afsluiting. Je ontvangt kort voor de Walk & Talk een e-mailbericht met de Zoomlink en een agendaverzoek via Outlook.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
Regeldruk verminderen met [Ont]Regel de Zorg

Minister Conny Helder werkt aan het verminderen van administratieve regeldruk in de zorg met het programma [Ont]Regel de Zorg.

Lees meer
COVID-19
Subsidie om mentale vitaliteit van werkenden te versterken

ZonMw gaat in opdracht van ministeries van SZW en VWS met een programma de mentale vitaliteit te versterken voor werkenden, waaronder zorgmedewerkers. Dit doen zij via verschillende subsidierondes.

Lees meer
COVID-19
Vraag subsidie aan als werkgever om zorgmedewerkers met post-covidklachten in dienst ...

Deze subsidieregeling geeft werkgevers en werknemers in de zorg langer de tijd om te werken aan herstel en re-integratie.

Lees meer