Agenda

Transvorm Actueel: Meer Uren Werken

Thema's

Meer uren werken

Branches

Alle branches
Beschrijving

“Als iedere deeltijdwerker in de zorg gemiddeld een uur per week meer zou werken, kan dat een oplossing zijn voor de personeelstekorten in de sector”, denkt Wieteke Graven van Stichting het Potentieel Pakken.

In zorg en welzijn wordt veel gewerkt met deeltijdcontracten. Dit heeft verschillende oorzaken. Zo werken er veel vrouwen in de sector. Zij werken over het algemeen minder uren dan mannen. Voor medewerkers die meer willen werken is dat niet altijd mogelijk. Hierdoor blijft veel arbeidspotentieel onbenut. Het mogelijk maken van meer uren en grotere contracten kan op korte termijn bijdragen aan het oplossen van het personeelstekort.

Bovendien hebben we in de coronatijd een gigantische flexibiliteit en veerkracht van medewerkers gezien ten aanzien van hun werkuren. Hoe kunnen we dit vasthouden?

Dus, wilt u meer weten over dit thema en samen denken in mogelijkheden? Meld u dan aan voor Transvorm Actueel. Deze digitale bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met het Actie Leer Netwerk (ALN). Zij helpen partijen die met vernieuwende initiatieven de personeelstekorten aanpakken. Zo draagt het bij aan voldoende en goed toegeruste medewerkers in zorg en welzijn.

Programma

Allereerst beginnen we met een presentatie van ALN-ambassadeur ‘Meer uren werken’ Wieteke Graven. Vervolgens gaan we in gesprek met organisaties die actief zijn met dit thema. Hieronder vallen Thebe, Zorggroep Elde Maasduinen, het Jeroen Bosch Ziekenhuis en ’s Heeren Loo. Het programma is interactief en wordt begeleid door dagvoorzitter Marijke Roskam.

Digitale inloop: vanaf 8.45 uur.

Sprekers

Wieteke Graven is ambassadeur van het thema ‘Meer uren werken’ van Stichting het Potentieel Pakken. Zij houdt zich al enkele jaren bezig met de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt. Ook specialiseert zij zich sinds kort binnen het thema deeltijdwerk in de zorg.

Marijke Roskam is (digitale) dagvoorzitter en heeft meerdere bijeenkomsten geleid over dit onderwerp. Zij verkent samen met ons de mogelijkheden binnen dit thema.

Datum en tijd
  • 16 september 2020 van 09:00 – 11:00 uur
Locatie

Online, via Zoom. U ontvangt voor aanvang van de bijeenkomst een toegangslink.

Deelnemers

HR-adviseur, HR-managers, leidinggevenden en andere medewerkers van bij Transvorm aangesloten organisaties en geïnteresseerden uit het netwerk van ALN.

Kosten

Geen. U kunt deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 50 euro in rekening.

Aanmelden

Eenmalig inschrijven kan via deze link. Binnen de relatie-omgeving inschrijven kan hier.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Agenda
Actie Leer Netwerk Dagen 2020: aanmelding en info

De Actie Leer Netwerk Dagen 2020 staan voor de deur. Hieronder vind je wat je moet doen om je aan te melden, naast verdere informatie.

Lees meer
Nieuws
Genomineerden Impactmaker 2020-Prijs bekend

De vakjury van de Impactmaker-Prijs heeft drie zorg- en welzijnsorganisaties voorgedragen voor de Impactmaker 2020-Prijs: Jeugdbescherming west, Aafje Thuiszorg Huizen Zorghotels en het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De genomi...

Lees meer
Agenda
Online Workshop ‘Waarde en potentieel van grotere contracten binnen jouw organisati...

Meld je nu aan voor onze online workshop "Waarde en potentieel van grotere contracten binnen jouw organisatie" van Stichting Het Potentieel Pakken en Actie Leer Netwerk.

Lees meer