Agenda

Online Workshop “Grotere contracten mét een prettig rooster”

Thema's

Gezond werken Meer uren werken

Branches

Alle branches

17 november 13.00 – 14.30 uur

Uit het onderzoek van Stichting Het Potentieel Pakken begin dit jaar bleek dat een kwart van de zorgmedewerkers ervoor openstaat meer te werken. 61 procent van de zorgmedewerkers geeft aan dat een prettig rooster een voorwaarde is om meer te werken. Meer dan 50 procent van hen denkt echter – terecht of onterecht – dat hij of zij een minder prettig rooster krijgt bij meer uren werken. Werk aan de roosterwinkel dus, maar hoe?

Het goede nieuws: het hele roosterroer hoeft niet meteen om. Organisaties neigen vaak naar grootschalige verandering in processen of systemen, maar er is al heel veel verandering mogelijk op de vloer, met de vloer.

Tijdens onze workshop ga je zelf met dit vraagstuk aan de slag. Stichting Het Potentieel Pakken deelt haar perspectief op roosteren en contractuitbreiding. Daarbij ligt de focus op praktische oplossingen. Met deze aanknopingspunten ga je zelf aan de slag met de mogelijkheden om binnen jouw eigen organisatie grotere contracten mét een prettig rooster mogelijk te maken.

Meld je aan als je je herkent in een van de volgende beschrijvingen:

1.      Je hebt arbeidstekorten binnen jouw organisatie en wilt de uitdaging aangaan: het mogelijk maken van contractuitbreiding mét een prettig rooster

2.      Je hebt een functie die iets te maken heeft met roostering, bijvoorbeeld een centrale planner, manager planbureau of manager van een aantal zorgteams

De workshop zal gegeven worden door Wouter Versluijs (lead roostering bij Stichting Het Potentieel Pakken), Cindy van Poeijer – Wiegeraad (planningsconsulent bij Thebe Breda) en Christa Nieuwboer (Sr adviseur bij Actie Leer Netwerk)

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk. Heeft u nog vragen over dit onderwerp, dan kunt u contact opnemen met  Wouter Versluijs wouter.versluijs@hetpotentieelpakken.nl 

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Agenda
Actie Leer Netwerk Dagen 2020: aanmelding en info

De Actie Leer Netwerk Dagen 2020 staan voor de deur. Hieronder vind je wat je moet doen om je aan te melden, naast verdere informatie.

Lees meer
Nieuws
Genomineerden Impactmaker 2020-Prijs bekend

De vakjury van de Impactmaker-Prijs heeft drie zorg- en welzijnsorganisaties voorgedragen voor de Impactmaker 2020-Prijs: Jeugdbescherming west, Aafje Thuiszorg Huizen Zorghotels en het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De genomi...

Lees meer
Blog
Blog Annet de Lange: Gezond Werken – van beschermingsmaterialen tot waardering

In een nieuw blog reflecteert Ambassadeur Gezond Werken Annet de Lange op wat we goed doen en wat nog beter kan binnen het bevorderen van gezond werken.

Lees meer