Agenda

Kleine doorbraken groot opschalen

Thema's

Alle thema's

Branches

Ambulancezorg Eerstelijnszorg Geestelijke gezondheidszorg Gehandicaptenzorg GGD Jeugdzorg Kraamzorg Onderwijs
Kennissessie voor potentiële Impactmakers, Koplopers en hun partners en relaties

Actie Leer Netwerk organiseert op dinsdag 16 maart een online kennissessie voor inzenders van de Impactprijs-2020, voor Koplopers van het  Koplopernetwerk en hun partners relaties uit  zorg, welzijn en zorgonderwijs. En voor elke organisatie in zorg en welzijn die met hun project het verschil wil maken op de werkvloer in de sector. Jeugdbescherming west werd 11 december uitgeroepen tot Impactmaker 2020. VWS, RegioPlus en Actie Leer Netwerk waren positief verrast door de kwaliteit en kwantiteit van de inzendingen, waarvan een zeer groot deel impactvol is. Om deze en alle Koploperinitiatieven verder te brengen, verzorgt dr. Suzanne Verdonschot een sessie waarin je leert de ingezette beweging te verbreden en te verdiepen. Ben je geïnteresseerd in het opschalen van jullie impactvolle goede voorbeeld? Meld je aan!

Wat ga je leren?
Je leert hoe je jouw initiatief kunt zien als een beweging die je kunt verbreden en verdiepen. En je gaat aan de slag met praktische tools die helpen om doelbewust regie te nemen over jouw vernieuwing. Verdonschot deelt de inzichten van haar onderzoek onder tientallen ‘bewegingmakers’, o.a. uit zorg en welzijn. Voorafgaand aan deze kennissessie gaat zij hiervoor ook in gesprek met enkele organisaties die afgelopen jaar hebben deelgenomen aan de Impactprijs-2020. Je krijgt antwoord op de vraag wat mensen kunnen doen om kleine doorbraken en geslaagde experimenten door te bouwen tot een meer grootschalige beweging.

Van personeelstekort naar talentenovervloed

Bij het bouwen aan een vernieuwend initiatief werkt het goed om stap voor stap te werk te gaan: klein beginnen, bijvoorbeeld door een eerste experiment met een nieuwe aanpak in één team. Er ontstaat dan vaak vanzelf de nieuwsgierigheid om dit experiment effectiever te maken, bijvoorbeeld door uit te wisselen met iemand anders uit je netwerk om te leren van hun aanpak. Als je iets te pakken hebt, zoals een geslaagde aanpak voor het werven van nieuwe collega’s, of een slimme insteek die helpt om niet in personeelstekort te denken maar in ‘talentenovervloed’, is het zaak om dat verder uit te bouwen.

Je wilt dat er méér mensen bij betrokken raken, en dat andere teams of mogelijk zelfs andere organisaties de inzichten ook gaan toepassen. Een belangrijke vraag hierbij is hoe je dat groter maken, dat ‘opschalen’ effectief kunt vormgeven. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je de energie bij de eerste groep kunt vasthouden? En hoe krijg je voor elkaar dat er ook betrokkenheid ontstaat bij de nieuwe groep die mee gaat doen?

Kennissessie 

Het Actie Leer Netwerk nodigt hr-managers en medewerkers, projectleiders, beleidsadviseurs uit van zorg-, welzijn- en onderwijsorganisaties die partner zijn in een Koploperinitiatief of een Impactprijsinzending. Er kunnen zich meerdere personen namens meerdere organisaties die Koploper zijn aanmelden. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heet deze ochtend een aantal nieuwe Koplopers officieel welkom bij het Koplopernetwerk.

Bio

Dr. Suzanne Verdonschot werkt als ondernemer bij Kessels & Smit en doet sinds 2003 onderzoek naar manieren waarop mensen in organisaties kunnen bouwen aan vernieuwingen. Haar meest recente onderzoek gaat in op de vraag wat mensen kunnen doen om kleine doorbraken en geslaagde experimenten uit te bouwen tot een meer grootschalige beweging. Zij begeleidt mensen uit uiteenlopende organisaties, van fabriek tot zorginstelling, en van internationale retailorganisatie tot politie, bij het bouwen aan verbeteringen en innovaties in hun eigen werk. Ook schreef ze enkele boeken en tientallen publicaties over dit onderwerp. Daarnaast koppelt ze wetenschappelijke inzichten aan praktische tools voor de dagelijkse praktijk om het leren op een kennisproductieve manier vorm te geven. dr. Suzanne Verdonkschot  

Kleine doorbraken groot opschalen

Datum: dinsdag 16 maart 2021
Start: 09.30 uur, einde 12.00 uur. 
Locatie: Online via ZOOM.  
Deelname: aan deze kennissessie zijn geen kosten verbonden.  

Laat je inspireren, meld je aan! 

Klaar om je te laten inspireren? Meld je dan liefst voor 8 maart aan via onderstaand formulier. Naast het opdoen van kennis en inspiratie is deze kennissessie een uitgelezen gelegenheid om je contacten binnen het Actie Leer Netwerk en het Koplopernetwerk uit te breiden. 

Let op! Deze sessie is eerder verzorgd in oktober 2020. We herhalen deze voor Koplopers die toen niet in de gelegenheid waren aan te sluiten, nieuwe Koplopers, Impactmakers en hun relaties.

Aanmeldformulier!

Vul het formulier in om je aan te melden voor deze kennissessie. De inschrijving sluit zondag 14 maart 18.00 uur.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
Servicedocument maatwerkopleiding mbo-verpleegkundige voor zij-instromers

Op verzoek van ministerie OCW voert Kennispunt MBO twee projecten uit ter ondersteuning van mbo-scholen in het bieden van deze maatwerkopleidingen voor zij-instromers.

Lees meer
Agenda
Algemene Ledenvergadering WGV Zuid Holland Zuid (Besloten bijeenkomst)

Lees meer
Agenda
Netwerkbijeenkomst HR, Opleiden en Recruitment

Lees meer