Agenda

Koploperbijeenkomst 17 juni: Laat je inspireren – Zwolle

Thema's

Leven lang ontwikkelen

Ben je geïnteresseerd in arbeidsbesparende zorginnovaties? In oplossingen die zorg- en welzijnsorganisaties hebben gevonden om medewerkers voor hun organisatie te behouden? Of in voorbeelden van goede samenwerkingen tussen onderwijs- en zorginstellingen om voor meer instroom te zorgen? Kom dan op 17 juni naar de speciale Koploperbijeenkomst van het Actie Leer netwerk in Zwolle.

De bijeenkomst staat in het teken van werken en leren (leven lang ontwikkelen). Een week eerder is er op 12 juni in bijeenkomst in Utrecht met het thema behoud. Op beide dagen presenteren nieuwe Koplopers hun ideeën. Tegelijkertijd ga jij met hen gezamenlijk aan de slag om de succesfactoren van deze initiatieven te definiëren. Daarnaast kun je ook bekijken of en hoe die toepasbaar zijn op je eigen situatie. Want op de bijeenkomsten van het Actie Leer Netwerk leer je door te doen. Uiteraard is er ook tijd en aandacht voor het verder brengen van deze goede voorbeelden.

Actieleren

Dit doen we door te gaan actieleren, leren door samen oplossingen en verbeteringen te ontdekken en te experimenteren. Aan de hand van het Actie Leer Netwerkspel brengen we de route in kaart die de Koploper heeft afgelegd, ontdekken we hun succes- én faalfactoren. Samen leveren we zo een concrete bijdrage aan het oplossen van de personeelstekorten.

Pitches nieuwe Koplopers

Op 17 juni kun je kennis maken met de volgende nieuwe Koplopers: Ziekenhuisafdeling “gerund”door studenten, Elisabeth Twee Stedenziekenhuis; Hallo VIP!, GGZ Delfland; Baan in 1 dag, Pluryn; Project Aandacht werkt, Ziekenhuis Nij Smellinghe; Zij-instroom; VIG Foodvalley en Jobcarving: 26 assistentes wonen en welzijn van Noorderboog

Tijdens de bijeenkomst heet Cécile Goebel van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport  de nieuwe Koplopers welkom bij het Koplopernetwerk. 

Programma
  • 12.30 Inloop en lunch
  • 12.50 Uitleg programma, doel en kennismaking
  • 13.00 Welkom nieuwe koplopers door het ministerie van VWS
  • 13.15 Carrousel Pitches nieuwe koplopers
  • 14.00 Pauze
  • 14.15 Actieleren aan de hand van een goed voorbeeld
  • 15.45 Bespreken gezamenlijke opbrengst
  • 16.15 Afsluiting
Wat is het Koplopernetwerk?

Het Koplopernetwerk is een lerend netwerk waar zorg, welzijn, onderwijs, overheid  en andere partners bij elkaar komen om samen te werken aan het verder ontwikkelen van innovatieve ideeën. Dit zijn initiatieven die een waardevolle bijdrage leveren aan het oplossen van de personeelstekorten in zorg en welzijn.

Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet meer mogelijk.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Koplopers
Hallo VIP! Op weg naar de beste zorg

GGZ Delfland geeft verpleegkundigen de ruimte om zelf te bepalen hoe de zorg beter kan. Zij gaan vervolgens ook echt aan de slag om dat doel te bereiken. Het resultaat: meer werkplezier en een hogere kwaliteit van zorg.

Lees meer
Koplopers
Geluk en werkplezier bij Philadelphia

Geluk als een virus door een zorgorganisatie verspreiden: dat is de wens van Philadelphia. Hoe pak je dat aan, binnen een bedrijf met honderden zorglocaties door het hele land en zo’n zevenduizend medewerkers?

Lees meer
Nieuws
Vernieuwde website Actie Leer Netwerk bron van inspiratie

Ben jij op zoek naar inspirerende voorbeelden over arbeidsmarktvernieuwing in zorg en welzijn? Wil je meer weten over weggenomen belemmeringen in wet- en regelgeving die vernieuwing in de weg staan? Of ben je benieuwd na...

Lees meer