Agenda

Koploperbijeenkomst 17 juni: Laat je inspireren – Zwolle

Thema's

Leven lang ontwikkelen

Ben je geïnteresseerd in arbeidsbesparende zorginnovaties? In oplossingen die zorg- en welzijnsorganisaties hebben gevonden om medewerkers voor hun organisatie te behouden? Of in voorbeelden van goede samenwerkingen tussen onderwijs- en zorginstellingen om voor meer instroom te zorgen? Kom dan op 17 juni naar de speciale Koploperbijeenkomst van het Actie Leer netwerk in Zwolle.

De bijeenkomst staat in het teken van werken en leren (leven lang ontwikkelen). Een week eerder is er op 12 juni in bijeenkomst in Utrecht met het thema behoud. Op beide dagen presenteren nieuwe Koplopers hun ideeën. Tegelijkertijd ga jij met hen gezamenlijk aan de slag om de succesfactoren van deze initiatieven te definiëren. Daarnaast kun je ook bekijken of en hoe die toepasbaar zijn op je eigen situatie. Want op de bijeenkomsten van het Actie Leer Netwerk leer je door te doen. Uiteraard is er ook tijd en aandacht voor het verder brengen van deze goede voorbeelden.

Actieleren

Dit doen we door te gaan actieleren, leren door samen oplossingen en verbeteringen te ontdekken en te experimenteren. Aan de hand van het Actie Leer Netwerkspel brengen we de route in kaart die de Koploper heeft afgelegd, ontdekken we hun succes- én faalfactoren. Samen leveren we zo een concrete bijdrage aan het oplossen van de personeelstekorten.

Pitches nieuwe Koplopers

Op 17 juni kun je kennis maken met de volgende nieuwe Koplopers: Ziekenhuisafdeling “gerund”door studenten, Elisabeth Twee Stedenziekenhuis; Hallo VIP!, GGZ Delfland; Baan in 1 dag, Pluryn; Project Aandacht werkt, Ziekenhuis Nij Smellinghe; Zij-instroom; VIG Foodvalley. Tijdens de bijeenkomst heet Cécile Goebel van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport  de nieuwe Koplopers welkom bij het Koplopernetwerk. 

Programma
  • 12.30 Inloop en lunch
  • 12.50 Uitleg programma, doel en kennismaking
  • 13.00 Welkom nieuwe koplopers door het ministerie van VWS
  • 13.15 Carrousel Pitches nieuwe koplopers
  • 14.00 Pauze
  • 14.15 Actieleren aan de hand van een goed voorbeeld
  • 15.45 Bespreken gezamenlijke opbrengst
  • 16.15 Afsluiting
Laat je inspireren, meld je aan!

Klaar om je te laten inspireren? Meld je dan aan via onderstaande link. Naast het uitwisselen en opdoen van kennis en inspiratie is de bijeenkomst een uitgelezen gelegenheid om je netwerk uit te breiden.

Wat is het Koplopernetwerk?

Het Koplopernetwerk is een lerend netwerk waar zorg, welzijn, onderwijs, overheid  en andere partners bij elkaar komen om samen te werken aan het verder ontwikkelen van innovatieve ideeën. Dit zijn initiatieven die een waardevolle bijdrage leveren aan het oplossen van de personeelstekorten in zorg en welzijn.

Door het versturen van dit formulier ga je akkoord met de privacyvoorwaarden en de algemene voorwaarden voor Koploperbijeenkomsten van het Actie Leer Netwerk.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Actieleren
Drie redenen om te gaan actieleren

Er zijn allerlei manieren om de personeelsproblemen in zorg en welzijn op te lossen. Denk aan het stellen van wettelijke kaders, het nemen van maatregelen, het afspreken van procedures en protocollen, hogere salarissen. ...

Lees meer
Nieuws
Actie Leer Netwerk zoekt facilitators

Het Actie Leer Netwerk zoekt freelance facilitators voor grote en/of kleine bijeenkomsten én voor het helpen ontwerpen van actieleren in netwerken en organisaties. Ook (leer-)coaches, innovatie-versnellers en andere int...

Lees meer
Actieleren
Actieleren in zorg en welzijn – 15 stappen

Actieleren is leren door samen oplossingen en verbeteringen te ontdekken. Bij actieleren in zorg en welzijn leveren alle betrokkenen een bijdrage vanuit hun eigen perspectief. Het gaat om gezamenlijk en gestructureerd zo...

Lees meer