Agenda

Koploperbijeenkomst 16 september 2021

Thema's

Beperken uitstroom Gezond werken

Branches

Alle branches

Heb jij interesse in arbeidsmarktvernieuwing en wil je inspiratie opdoen uit de verhalen van je collega’s uit zorg en welzijn? De Koploper-initiatieven die zijn benoemd door VWS zijn ontzettend waardevol voor de sector. Op donderdag 16 september delen enkele Koplopers hun verhaal. Zij vertellen over het idee, de aanpak, de samenwerking, de geleerde lessen en de resultaten op de werkvloer. Deze sessie ‘zoemt’ in op vitaliteit en behoud van medewerkers. Annet de Lange en Aukje Nauta, ambassadeurs bij het Actie Leer Netwerk, reflecteren op de goede voorbeelden van het Koplopernetwerk en nemen je mee in mogelijkheden. Verder is er ruimte om digitaal kennis te maken met nieuwe Koplopers, met elkaar van gedachte te wisselen en te netwerken met andere vernieuwers.

Meld je nu aan voor deze digitale kennissessie met Koplopers van het Actie Leer Netwerk. De bijeenkomst staat in het teken van kennisdeling en leren van goede voorbeelden. Het ministerie van VWS is tijdens deze bijeenkomst aanwezig om nieuwe Koplopers welkom te heten bij het Koplopernetwerk.

Voor wie is deze bijeenkomst interessant?

  • Vernieuwers op het gebied van arbeidsmarktbeleid en strategisch HR-beleid uit zorg en welzijn;
  • Bestuurders, managers, beleidsmakers en HR professionals;
  • RAAT projectleiders en vertegenwoordigers van relevante branche organisaties;
  • Iedereen die een bijdrage aan het oplossen van de personeelstekorten in zorg en welzijn.

Luister naar deze sprekers tijdens de bijeenkomst:

  • Gerrit Oostendorp van Koploper Sterke teams, sterke medewerkers samen met Pauline van Dorssen. Oostendorp is HR manager bij Kennemerhart. Leiderschap ontwikkelen bij zorgmedewerkers en teams om het verschil te kunnen maken. Dat is de filosofie van dit initiatief. Regie nemen in het zorgen voor jezelf, zodat je meer plezier en energie ervaart in je werk en privé leven. En regie in het samen zorgen voor een (nog) betere kwaliteit van zorgverlening. Van Dorssen is organisatiepsycholoog / adviseur en onderzoeker bij Intrinzis. Samen met psychologen uit verschillende hoeken van het land, trainen en coachen zij zorgmedewerkers en zorgteams bij het versterken van hun zelfleiderschap. Om meer zelfvertrouwen, meer energie en plezier en meer effectiviteit te ervaren. Het initiatief Sterke teams, sterke medewerkers is onderdeel van haar proefschrift.
  • Stephanie Kaalberg van Koploper LoopbaanIC. Kaalberg is Kwartiermaker Verpleegkundig Directeur Centrum Acute en Intensieve Zorg bij Radboudumc. Vier Intensive Cares in de omgeving Nijmegen vormen samen één IC-regio waarin kennis, opleiding, expertise en onderzoek worden gebundeld. Om zo IC-verpleegkundigen te prikkelen met unieke carrièrekansen, uitdagend werk en groeimogelijkheden.
  • Petra Boerboom van Koploper de Werkgeverij met Oscar Overbeek van CNV. Boerboom is HR- en loopbaanadviseur en Overbeek is bestuurder. Een innovatief samenwerkingsverband van werkgevers en hun werknemers in zorg en welzijn. Het vormgeven van een collectief werkgeverschap, om zo goede medewerkers te behouden. Daar zet de Werkgeverij zich voor in, samen met het aantrekken van nieuwe (zij-)instromers.
Wat is het Koplopernetwerk?

Het Koplopernetwerk is een lerend netwerk waar zorg, welzijn, onderwijs, overheid  en andere partners bij elkaar komen om samen te werken aan het verder ontwikkelen van innovatieve ideeën. Dit zijn initiatieven die een waardevolle bijdrage leveren aan het oplossen van de personeelstekorten in zorg en welzijn.

Aanmelden

AANMELDING IS GESLOTEN! Meld je hieronder aan voor deze digitale sessie. Je ontvangt een e-mail verzoek met de vergaderlink. Je kunt inloggen vanaf 9.15 uur, we starten om 9.30 uur. De sessie duurt tot 11.00 uur.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
Regeldruk verminderen met [Ont]Regel de Zorg

Minister Conny Helder werkt aan het verminderen van administratieve regeldruk in de zorg met het programma [Ont]Regel de Zorg.

Lees meer
COVID-19
Subsidie om mentale vitaliteit van werkenden te versterken

ZonMw gaat in opdracht van ministeries van SZW en VWS met een programma de mentale vitaliteit te versterken voor werkenden, waaronder zorgmedewerkers. Dit doen zij via verschillende subsidierondes.

Lees meer
COVID-19
Vraag subsidie aan als werkgever om zorgmedewerkers met post-covidklachten in dienst ...

Deze subsidieregeling geeft werkgevers en werknemers in de zorg langer de tijd om te werken aan herstel en re-integratie.

Lees meer