Agenda

Koploperbijeenkomst Noord-Nederland 15 september i.s.m. ZorgpleinNoord

De laatste fysieke Koploperbijeenkomst was in Noord-Nederland, dan is het alleen maar passend dat de eerste fysieke Koploperbijeenkomst weer in Noord-Nederland is. Op donderdag 15 september organiseert Actie Leer Netwerk in samenwerking met ZorgpleinNoord, de werkgeversorganisatie in zorg en welzijn in Noord-Nederland, een Koploperbijeenkomst voor iedereen die geïnteresseerd is in bewezen oplossingen die bijdragen tot het oplossen van het personeelstekort in zorg en welzijn.

Ben je geïnteresseerd in arbeidsbesparende zorginnovaties? In oplossingen die zorg- en welzijnsorganisaties hebben gevonden om medewerkers voor hun organisatie te behouden?  Of in voorbeelden van goede samenwerkingen tussen onderwijs- en zorginstellingen om voor meer instroom te zorgen? Marit Elenbaas, Hoofd Arbeidsmarkt van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is persoonlijk aanwezig om mooie initiatieven te belonen door hen als Koploper te benoemen.

Koploper Human Technology tijdens Koploperbijeenkomst Groningen 5 maart 2020
Koploper Human Technology tijdens Koploperbijeenkomst Groningen 5 maart 2020

Programma

De nieuw benoemde – maar ook bestaande – Koplopers delen aan de hand van een pitch hun verhaal. Naast de Koplopers staat er nog meer op het programma.

Anouk ten Arve, arbeids- en gezondheidsexpert bij Stichting IZZ, vertelt over het boek dat zij schreef: Zuurstof voor professionals. Hiermee roept ze zorgorganisaties op om de zorgprofessional gewoon zijn of haar werk te laten doen en houdt een pleidooi om het HR- beleid te versimpelen en de professional centraal te stellen.

Verder gaan je aan de slag met één van de verschillende interactieve sessies:

  • Actieleren: Maak kennis met de methode Actieleren en wat deze kan betekenen voor het oplossen van urgente en complexe arbeidsmarkt problemen.
  • Falend Vooruit: Niet alles is succesvol. En juist van projecten die mislukken leer je het meest. Met Falend Vooruit leer jij van initiatieven die niet (helemaal) gelukt zijn.
  • Harm’s Escape Room en app Floortje: Laura Steman vertelt hoe je de Harm’s Escape Room kunt inzetten. Daarnaast neemt ze de nieuwe app Floortje mee. Deze app helpt zorgprofessionals zelf makkelijker keuzes maken welke zorgtechnologie zij kunnen inzetten in welke situatie;
  • De Humane Organisatie Molendrift: Yke de Jong vertelt over de twee belangrijkste kernwaarden: help cliënten zoals je zelf geholpen wilt worden en behandel je collega’s zoals je zelf behandeld wil worden.

Voor wie is deze bijeenkomst interessant?

  • Vernieuwers op het gebied van arbeidsmarktbeleid en strategisch HR-beleid uit zorg en welzijn;
  • Bestuurders, managers, beleidsmakers en HR-professionals;
  • Projectleiders en vertegenwoordigers van werkgevers-, werknemers- en brancheorganisaties;
  • Iedereen die een bijdrage levert of wil leveren aan het oplossen van de personeelstekorten in zorg en welzijn.

De aanmelding is gesloten

Klaar om je te laten inspireren? Meld je dan snel aan. Naast het uitwisselen en opdoen van kennis en inspiratie is de bijeenkomst een uitgelezen gelegenheid om je netwerk uit te breiden. Je kunt je tot en met 8 september 2022 9.00 uur aanmelden. Aan deelname aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. We sluiten af met een ‘foodtruck’-lunch.

Let op: Mocht je je aangemeld hebben en toch niet kunnen komen horen wij dat graag via info@actieleernetwerk.nl. Je kunt via dit emailadres ook contact met ons opnemen met je vragen of opmerkingen.

De aanmelding is gesloten.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Agenda
Falend Vooruit tijdens de Masterclass ‘Implementatie van eHealth’

Om het zorgtekort op te lossen, moeten we experimenteren en innoveren, maar niet alles is daarbij een succes. Deze ervaringen moeten we delen!

Lees meer
Agenda
Ontmoet Actie Leer Netwerk op het HRM in de zorgsector congres

Ontvang 50 euro Actie Leer Netwerk-korting op een toegangskaart voor het HRM in de zorgsector congres.

Lees meer