Agenda

Falend Vooruit tijdens de Masterclass “Succesvolle innovatie met duurzaam resultaat”

Thema's

Alle thema's

Branches

Alle branches

Het Innovatieplatform Ouderenzorg Haaglanden organiseert de Masterclass ‘Succesvolle innovatie met duurzaam resultaat’ voor projectleiders en medewerkers in de zorg. Deze Masterclass bestaat uit een serie bijeenkomsten gedurende het jaar. De deelnemers gaan aan de slag met alle fasen van succesvolle implementatie van innovatie. Tijdens de bijeenkomst van 14 april verzorgt Annelies Mulder namens het Actie Leer Netwerk de workshop Falend Vooruit.

Falend Vooruit: Leren van durven experimenteren

Om de uitdagende arbeidsmarktproblematiek in zorg en welzijn aan te pakken, moet je als professional, organisatie en sector continue nieuwe dingen uitproberen. Je gaat met elkaar experimenteren en probeert te innoveren. Daarbij is niet alles is succesvol. Sterker nog, 65% van de projecten mislukt of loopt heel anders dan gepland. Deze ervaringen, het proces en de geleerde lessen worden helaas niet vaak openlijk gedeeld. En dat terwijl er op verschillende manieren ontzettend veel geleerd is en deze (voor) kennis een opstap, wake-up call of een gouden tip kan zijn om de ander vooruit te helpen.

Falend Vooruit, een activiteit van het Actie Leer Netwerk, wil gebruik maken van deze kennis. We doen dit door anders gelopen projecten in het spotlicht te zetten en door dwarsdenkers en anders doeners ons te laten gidsen langs nieuwe paden. Kernvraag is: Wat kunnen we hiervan leren?

Achtergrond

In 2017 is een lerend netwerk in Den Haag opgezet met als doel het welzijn en de kwaliteit van leven voor kwetsbare ouderen en de kwaliteit van zorg die daarbij nodig is continue te verbeteren. Vele activiteiten georganiseerd waaronder een regionaal symposium ‘Innovatie ten behoeve van geluk in de ouderenzorg’ en diverse werkconferenties over innovaties met betrekking tot kwaliteit van leven en levensverhalen. Met het initiatief omtrent het Innovatieplatform Ouderenzorg Haaglanden willen zorgorganisaties Cardia en Stichting Saffier in samenwerking met Zorgkantoor regio Haaglanden en Haagse zorgorganisaties actief inspelen op de wens om meer aandacht te besteden aan duurzame implementatie van innovatie. Zo is deze Masterclass ontstaan.

Deze Falend Vooruit sessie is exclusief voor de Masterclass deelnemers. Meer weten over Falend Vooruit, klik hier. Ook interesse in een Falend Vooruit workshop in jouw organisatie of regio? Stuur een email naar Annelies Mulder.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
Servicedocument maatwerkopleiding mbo-verpleegkundige voor zij-instromers

Op verzoek van ministerie OCW voert Kennispunt MBO twee projecten uit ter ondersteuning van mbo-scholen in het bieden van deze maatwerkopleidingen voor zij-instromers.

Lees meer
Agenda
Algemene Ledenvergadering WGV Zuid Holland Zuid (Besloten bijeenkomst)

Lees meer
Agenda
Netwerkbijeenkomst HR, Opleiden en Recruitment

Lees meer