Actieleren

Inspiratiemagazine Actieleren: De waarde van experimenteren (artikel 1/4)

Thema's

Alle thema's

Branches

Alle branches

Actieleren en de waarde van experimenteren

Het Actie Leer Netwerk verzamelt verhalen van geslaagde arbeidsmarktinitiatieven in zorg en welzijn, zij worden door het ministerie van VWS tot Koploper benoemd. En van gestrande verhalen waar soms nog meer van geleerd kan worden. Deze kun je terugvinden onder Falend Vooruit. We hebben met de meer dan 500 deelnemers aan Koploperbijeenkomsten verkend wat de succesfactoren en knelpunten zijn bij het traject dat geleid heeft tot het geslaagde initiatief (schrijf hier je in voor de eerstvolgende bijeenkomst). Vier kernelementen blijken steeds terug te komen: gestructureerd, gezamenlijk, geïnformeerd experimenteren. In een serie van vier artikelen gaan we dieper in op deze kernelementen en ga je aan de slag met Actieleren. Deze artikelen worden te zijner tijd gebundeld tot het Inspiratiemagazine Actieleren. Download hier het Inspiratiemagazine van 2020.

Kies wat bij jouw doel past

In dit eerste artikel vertellen we je meer over de waarde van experimenteren. Je kunt putten uit de suggesties voor werkvormen die je kunt gebruiken en bronnen waarin je verder kunt zoeken: kies of maak wat bij jouw doel past. We geven je nog meer inspiratie mee van de goede voorbeelden uit ons Koplopernetwerk en daarbuiten. En voor wie nog niet zo bekend is met Actieleren voegen we een algemene introductie toe. Op onze website vind je nog veel meer informatie zoals video’s, blogs, podcasts en handreikingen om in je eigen organisatie aan de slag te gaan. En vergeet niet: bij Actieleren hoort het testen van oplossingen: uitproberen, reflecteren en verbeteren. Elke vorm van Actieleren creëert ruimte voor verandering, hoe klein ook.

Inspiratiemagazine Actieleren

Welke artikelen mag je nog meer van ons verwachten? Vanaf nu verschijnen de komende maanden de volgende artikelen:

1. Actieleren: de waarde van experimenteren

2. Actieleren: de kracht van gezamenlijkheid

3. Actieleren: het houvast van structuur

4. Actieleren: het fundament van informatie

Het complete Inspiratiemagazine Actieleren verschijnt eind juni 2021.

Experimenteer ze! Download het eerste artikel hieronder.

Lees ook artikel 2/4: de kracht van gezamenlijkheid

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Actieleren
Inspiratiemagazine Actieleren: De kracht van gezamenlijkheid (artikel 2/4)

In het Inspiratiemagazine Actieleren gaan we dieper in op de kernelementen die bijdragen aan de succesfactoren van geslaagde initiatieven. In dit tweede artikel gaan we in op de kracht van gezamenlijkheid.

Lees meer
Podcast
Podcast: Rijndam Revalidatie over arbeidsmarktbeleid ook tijdens de coronapandemie

Revalidatie speelt een belangrijke rol bij de behandeling van coronapatiënten. Daarom hoog tijd om met een revalidatiecentrum te praten over arbeidsmarktbeleid tijdens deze pandemie. Wat houdt Rijndam Revalidatie bezig?

Lees meer
Koploper
Operatie Bezetting OK: Samen de personeelstekorten op de operatiekamer aanpakken

De Rotterdamse operatiekamers komen operatieassistenten, anesthesiemedewerkers en recovery-verpleegkundigen tekort. Met Operatie Bezetting OK pakken Rotterdamse ziekenhuizen de personeelstekorten op de operatiekamer aan.

Lees meer