Actieleer TV

ALND2020 Dag 4: Waarom Jobcarving de zorg veel interessanter maakt

Thema's

Werken naar talent

Branches

Alle branches

Jobcarving is het opknippen van banen in een aantal verschillende taken, en die taken opnieuw verdelen over medewerkers. Hier vind je de lezing die onze ambassadeur Werken naar Talent Peter van Lieshout gaf tijdens de ALND2020 terug.

In de zorg gebeurt dat mondjesmaat: er zijn verpleegkundige taken afgesplitst en geconcentreerd, en zo zijn er gespecialiseerde verpleegkundigen ontstaan. Jobcarving kan echter veel verder gaan. Ook banen van artsen kunnen heel anders georganiseerd worden. En er kunnen allerlei cross-overs ontstaan tussen wat nu nog verpleegkundigen en artsen heten.

De huidige beroepenstructuur zit dat echter in de weg. Hoe zou je daar verandering in kunnen brengen? Wat zijn de ervaringen die in andere landen opgedaan zijn met deze wijze van werken? En tegen welke nieuwe uitdagingen, mogelijkheden en problemen loop je aan als je op deze manier de zorg gaat organiseren? Daarover gaat dit college van Ambassadeur Werken naar Talent, Peter van Lieshout.

Meer video’s vind je op ons YouTube-kanaal.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Ruimte in de regels
Minder administratie rondom stages in zorg en welzijn

Minder administratie rondom stages in zorg en welzijn

Lees meer
Blog
Wees geen Calimero maar een Calihero!

Wees geen Calimero maar een Calihero! Nog nooit is er zoveel aandacht geweest voor medewerkers in de zorg en het tekort aan zorgpersoneel door ziekteverzuim is nijpend. Tegelijkertijd raken mensen in horeca, detailhande...

Lees meer
Agenda
De Slimme Zorg Estafette 1 tot en met 26 februari 2021

Vier weken lang aandacht voor slimme zorg en innovatie. Iedere week staan slimme zorg en innovatie centraal in één regio. Daarna wordt het stokje doorgegeven aan de volgende regio. Laat je inspireren en doe mee!

Lees meer