Actieleer TV

Actieleer TV over Leven Lang Ontwikkelen in tijden van crisis

Thema's

Leven lang ontwikkelen

Branches

Alle branches

Kort na de start van de coronacrisis is het Actie Leer Netwerk gestart met Actieleer TV, kennissessies over de belangrijke arbeidsmarktthema’s in zorg en welzijn. In deze aflevering is het thema Leven lang ontwikkelen in tijden van crisis. Ambassadeur Actie Leer Netwerk op dit thema is Prof. dr. Marc van der Meer, bijzonder hoogleraar arbeidsmarkt aan de Universiteit van Tilburg en o.a. wetenschappelijk adviseur voor het middelbaar beroepsonderwijs.

Daarnaast te gast om kennis en inspiratie te bieden over zorg, welzijn en zorgonderwijs: Suzanne Kruizinga, lid raad van bestuur van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. En lid van de raad van advies van Vilans. En we ontvangen Tineke de Visser in de uitzending. Zij is Teammanager personeelszaken & organisatieontwikkeling bij Aafje Thuiszorg Huizen Zorghotels in Zuid-Holland. Met de ‘Ontwikkelafdeling’ is Aafje Koploper van het Actie Leer Netwerk. Leren of eigenlijk het zich goed ontwikkelen van nieuwe medewerkers staat hier centraal.

Wat kun je in deze aflevering van Actieleer TV over Leven lang ontwikkelen verwachten? We hebben het in ieder geval over leren en ontwikkelen ten tijde van corona. We bespreken hoe nieuwe ervaringen op de werkvloer verzilverd kunnen worden door zelfreflectie achteraf. Door nieuwe ervaringen te ordenen geven mensen betekenis aan hun werk. Met als onverwacht resultaat: medewerkers voelen zich vitaler en de organisatie ontwikkelt zich. Dat roept meteen nieuwe vragen op over het beroepsonderwijs van de toekomst.

Actieleer TV

Interesse in de andere afleveringen van Actieleer TV? Klik dan op de knop hieronder voor extra kennis en inspiratie over arbeidsmarktvernieuwing in zorg en welzijn.
Bekijk het overzicht

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Blog
Kennissessie “Kleine doorbraken groots opschalen”: een prikkelend kijkje...

Op 15 oktober jl. vond de kennissessie "Kleine doorbraken groots opschalen" voor Koplopers plaats. Hoe zorg je dat mensen enthousiast worden over een nieuw initiatief? Hoe vertaal je de goede doorzet van een nieuw initia...

Lees meer
Blog
Lieke Lange: Verandering realiseren is beweging creëren

In een nieuwe blog van Actie Leer Netwerk-medewerker Lieke Lange vertelt ze haar persoonlijke ervaringen met het zelf opgezette Kweekvijver-initiatief en de kansen en risico's om kans te maken op een HR-award.

Lees meer
Koploper
Zorg Innovatie Huis

Het Zorg Innovatie Huis biedt een plek aan (technologische) zorginnovaties en hun toepassing - inclusief aandachtige zorg op maat. Lees hier meer over deze nieuwe Koploper.

Lees meer