Actieleer TV

Actieleer TV 1 op 1 met Koploper De Werkgeverij

Thema's

Arbeidsinnovatie

Branches

Alle branches

Een van de meest waardevolle aspecten van de coronacrisis is misschien wel de intensieve samenwerking tussen zorg- en welzijnsorganisaties. Samenwerking in de regio tussen diverse branches, en zelfs internationaal met Nederlandse patiënten die werden opgenomen in Duitse ziekenhuizen. Samenwerken in de ouderenzorg stond centraal in de eerste uitzending van Actieleer TV 1 op 1. In deze aflevering van praten we met Edwin ten Holte over het samenwerkingsverband De Werkgeverij, een nieuwe Koploper van het Actie Leer Netwerk. Edwin, directeur RIBW Nijmegen en Rivierenland en voorzitter van De Werkgeverij, vertelt over de innovatieve samenwerking en de toekomstplannen voor dit consortium. Twaalf zorg- en welzijnsorganisaties delen talent, werk en scholing met elkaar. 

Hoe ze het bij De Werkgeverij doen
De kracht van De Werkgeverij ligt in het eigenaarschap van de aangesloten werkgevers, het vertrouwen in elkaar en het vermogen om zaken zo lichtvoetig mogelijk te organiseren. “De oorsprong van De Werkgeverij ligt in de visie van het Gelders Arbeidsmarkt Model”, aldus Edwin. “Hierin staan goed werkgever- en werknemerschap centraal. Vanuit die visie zijn we gaan bouwen aan een samenwerkingsovereenkomst met daarin een aantal elementaire afspraken”.

Naast een samenwerkingsovereenkomst tussen de werkgevers is er een sociaal convenant met de vakbonden. “Samen met CNV Zorg & Welzijn zoeken we naar nieuwe vormen van werkgever- en werknemerschap. Hierbij kijken we naar voorbeelden om ons heen, zoals bijvoorbeeld in België”, zo vertelt Edwin.

In de praktijk
De bestuurders vormen met elkaar de consortiumraad. Het Werkgeverij-team bestaat uit contactpersonen van de deelnemende organisaties en 1 coördinator. Samen geven zij uitvoering aan het jaarplan. Door kennis te delen, elkaar letterlijk te ontmoeten en echt samen te werken worden de lijnen tussen organisaties korter. 

Meer Actieleer TV?

Naast deze aflevering, bestaan er nog veel meer episodes van Actieleer TV. Een overzicht van alle afleveringen vind je hier:
Actieleer TV verzameld

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
Nieuwe voortgangsbrief Juiste Zorg op de Juiste Plek

De Juiste Zorg op de Juiste plek is een veranderbeweging binnen het zorgveld die beoogt samenwerking te verstevigen over de grenzen van de verschillende zorgdomeinen. Nu is er een voortgangsbrief verschenen van de hand v...

Lees meer
Nieuws
Openstaande (flex)diensten eenvoudig ingevuld door Flex-app ZorgSelect

De nieuwe Flex-app ZorgSelect voor mobiele telefoon, tablet en computer zorgt voor een snelle en simpele invulling van nog openstaande diensten binnen een zorgorganisatie. Lees hier hoe het werkt.

Lees meer
Nieuws
Uitreiking arbeidsovereenkomsten bij koploperinitiatief

Op 6 juli 2020 werd in Apeldoorn stilgestaan bij de volgende mijlpalen in het succesvolle project "Kleurrijk Zorgen". De eerste groep deelnemers kreeg de verdiende arbeidsovereenkomst, de nieuwe groep deelenemers trapte ...

Lees meer