Actieleer TV

Actie Leer TV over Actieleren met Ruwaard en ViaZorg

Thema's

Arbeidsinnovatie

Branches

Alle branches

Met Actieleer TV wil Actie Leer Netwerk kennis en inspiratie bieden voor iedereen die zich bezighoudt met de arbeidsmarktvraagstukken in zorg en welzijn. Zodat we toewerken naar voldoende, tevreden en goed toegeruste medewerkers. In deze aflevering wordt het hoog tijd dat we stilstaan bij actieleren. Wat is het, waarom kiezen we ervoor, hoe passen organisaties het toe en welke impact heeft het?

Dat bespreken we met Susanne Smits, programmamanager Proeftuin Ruwaard. In de Ruwaard, een wijk in de gemeente Oss, bedenken wijkbewoners en organisaties samen oplossingen waarin mensen meer voor zichzelf en voor elkaar kunnen gaan doen.

En we praten met Monica Roose, directeur bestuurder ViaZorg. ViaZorg is de netwerkorganisatie voor zorg en welzijn in Zeeland. Bijna alle Zeeuwse zorg- en welzijnsorganisaties uit alle deelsectoren zijn bij ViaZorg aangesloten.

Beide gasten vragen we waarom is actieleren voor hen een manier om zorg en welzijn te verbeteren en daarmee ook het werk beter in te richten? En waarom oude werkvormen niet meer voldoen of volstaan. Monica Roose en Susanne Smits verkeren in hele verschillende projectstadia. ViaZorg staat aan de vooravond van actieleren, In De Ruwaard wordt actieleren al enkele jaren volop toegepast. Welke lessen kun je van hen leren?

Bekijk hier de uitzending:

Meer weten over actieleren? Klik hier.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Actieleren
Inspiratiemagazine Actieleren: De kracht van gezamenlijkheid (artikel 2/4)

In het Inspiratiemagazine Actieleren gaan we dieper in op de kernelementen die bijdragen aan de succesfactoren van geslaagde initiatieven. In dit tweede artikel gaan we in op de kracht van gezamenlijkheid.

Lees meer
Podcast
Podcast: Rijndam Revalidatie over arbeidsmarktbeleid ook tijdens de coronapandemie

Revalidatie speelt een belangrijke rol bij de behandeling van coronapatiënten. Daarom hoog tijd om met een revalidatiecentrum te praten over arbeidsmarktbeleid tijdens deze pandemie. Wat houdt Rijndam Revalidatie bezig?

Lees meer
Koploper
Operatie Bezetting OK: Samen de personeelstekorten op de operatiekamer aanpakken

De Rotterdamse operatiekamers komen operatieassistenten, anesthesiemedewerkers en recovery-verpleegkundigen tekort. Met Operatie Bezetting OK pakken Rotterdamse ziekenhuizen de personeelstekorten op de operatiekamer aan.

Lees meer