Actieleer TV

Actie Leer TV over Actieleren met Ruwaard en ViaZorg

Thema's

Arbeidsinnovatie

Branches

Alle branches

Met Actieleer TV wil Actie Leer Netwerk kennis en inspiratie bieden voor iedereen die zich bezighoudt met de arbeidsmarktvraagstukken in zorg en welzijn. Zodat we toewerken naar voldoende, tevreden en goed toegeruste medewerkers. In deze aflevering wordt het hoog tijd dat we stilstaan bij actieleren. Wat is het, waarom kiezen we ervoor, hoe passen organisaties het toe en welke impact heeft het?

Dat bespreken we met Susanne Smits, programmamanager Proeftuin Ruwaard. In de Ruwaard, een wijk in de gemeente Oss, bedenken wijkbewoners en organisaties samen oplossingen waarin mensen meer voor zichzelf en voor elkaar kunnen gaan doen.

En we praten met Monica Roose, directeur bestuurder ViaZorg. ViaZorg is de netwerkorganisatie voor zorg en welzijn in Zeeland. Bijna alle Zeeuwse zorg- en welzijnsorganisaties uit alle deelsectoren zijn bij ViaZorg aangesloten.

Beide gasten vragen we waarom is actieleren voor hen een manier om zorg en welzijn te verbeteren en daarmee ook het werk beter in te richten? En waarom oude werkvormen niet meer voldoen of volstaan. Monica Roose en Susanne Smits verkeren in hele verschillende projectstadia. ViaZorg staat aan de vooravond van actieleren, In De Ruwaard wordt actieleren al enkele jaren volop toegepast. Welke lessen kun je van hen leren?

Bekijk hier de uitzending:

Meer weten over actieleren? Klik hier.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Falend Vooruit
Falend Vooruit met Sanne van der Hagen: leren werken met de realiteit

In een nieuwe Falend Vooruit-podcast bespreekt innovatie-adviseur Sanne van der Hagen dat je moet leren werken met de realiteit, en dat falen onvermijdelijk is als je wil leren en implementeren. Beluister de aflevering h...

Lees meer
Agenda
Actie Leer Netwerk Dagen 2020: aanmelding en info

De Actie Leer Netwerk Dagen 2020 staan voor de deur. Hieronder vind je wat je moet doen om je aan te melden, naast verdere informatie.

Lees meer
Actieleer TV
Actieleer TV 1 op 1 met IZZ

In een nieuwe aflevering van Actieleer TV 1 op 1 praat Marijke Roskam met Anouk ten Arve van IZZ over de zeven versnellers die essentieel blijken voor het sneller oplossen voor zorgvraagstukken, al dan niet in tijden van...

Lees meer